Albiach: “Crearem una tarifa única de 30€ al mes sense límit de viatges per desplaçar-se per tota Catalunya”

Albiach:  “A tota la gent que va votar Sumar el 23 de juliol, ara el seu vot és a Comuns-Sumar a les properes eleccions de Catalunya”

Comuns ha iniciat el primer dissabte de campanya amb un acte al Baix Llobregat presentat pels regidors de Comuns a la comarca Lídia Muñoz i Jordi Gil, i que ha comptat amb la participació del candidat per Barcelona i Alcalde del Prat, Luís Mijoler; la candidata per Barcelona Aurora Huerga i la candidata a la presidència de Comuns, Jéssica Albiach, que ha tancat l’acte.

Albiach ha volgut fer una crida a tots els votants que les passades eleccions van dipositar la seva confiança en Sumar: “a tota la gent que va votar Sumar el 23 de juliol, ara el seu vot és a Comuns-Sumar a les properes eleccions de Catalunya”. La cap de llista de Comuns confia en conseguir “una majoria per avançar en drets, que no ens resignarem a quedar-nos mirant com la dreta pren el poder a base de notícies falses, lawfare, odi i crispació”.

Al seu torn d’intervenció, la candidata Aurora Huerga ha lamentat que “malgrat la pujada dels salaris i de l’SMI, als i les treballadores ens costa arribar a final de mes. Hem de ser valents i proposar una cistella de preus regulats”. Per la seva banda, Lluís Mijoler ha volgut recordar que si el PSC governa en solitari “el deixarem al costat dels lobbies que volen ampliar l’Aeroport, fer la C40, el Hard Rock… tots aquells que volen destruir el patrimoni de qui no tenim més patrimoni que alló comú” i és per aixó que “els Comuns som la garantia que els propers governss de la Generalitat es posin del costat de la gent i no pas del costat dels lobbies”.

Tarifa plana per desplaçar-se per Catalunya sense límits per 30€/mes o 250€/any
A la seva intervenció, Albiach ha anunciat també la proposta dels Comuns de crear “una tarifa plana de transport públic per desplaçar-se per tota Catalunya per 30€”. La proposta de tarifa plana que han presentat avui els Comuns suposaria la creació d’una tarifa única de 15€ mensuals o 150€ anuals, sense límit de viatges, dins d’una mateixa zona tarifària i en tots els modes de transport públic possibles, així com d’una segona tarifa única de 30€ mensuals o 250€ anuals en cas de voler desplaçar-se per tot el territori de Catalunya. La iniciativa ja existeix a altres països com Àustria o Alemanya, que han estrenat les anomenades Klimaticket per desplaçar-se per tot el territori en transport públic amb un únic pagament anual amb un èxit d’acollida.

Per tal de fer-ho efectiu, caldria desplegar la Llei de finançament del sistema de transport públic de Catalunya que preveu la integració tarifària de tots els sistemes de transport públic urbà i inter-urbà, la plena efectivitat del traspàs de Rodalies i dels recursos associats per part de l’Estat així com la posada en funcionament del nou Fondo Estatal de Contribución a la Movilidad sostenible que es contempla al projecte de llei de Mobilitat Sostenible tot sumant 380 milions d’euros als 150 milions que ja s’aporten actualment l’Estat a les ATM, i les administracions catalanes haurien de mantenir l’esforç actual al voltant dels 300 milions d’euros.

A més a més, la proposta es complementaria amb la gratuïtat de la T-16 per desplaçar-se per tota Catalunya, i amb un descompte del 50% en totes les tarifes per jubilats i menors de 30 anys. L’objectiu és fomentar l’ús de transport públic i premiar els usuaris habituals, assolint així una mobilitat sostenible, eficient i de qualitat pròpia del segle XXI.