Albiach: “El vot pels Comuns és un vot per defensar el govern de coalició de l’estat i seguir avançant en drets i llibertats”

Comuns ha celebrat avui a L’Hospitalet un acte amb els candidats Núria Lozano i Andrés García Berrio, el ministre Ernest Urtasun, la vicepresidenta Yolanda Díaz i la cap de llista Jéssica Albiach, que ha volgut enviar un missatge a Puigdemont: “Què s’ha cregut? Que els catalans no notem la diferència entre tenir un govern de coalició progressista amb Yolanda o un de coalició feixista amb Abascal?”

Comuns ha celebrat avui un acte a l’Hospitalet presentat per la candidata per Barcelona, Núria Lozano, on han participat el també candidat per Barcelona Andrés García Berrio, el Ministre de Cultura i membre de la directiva de Comuns Ernest Urtasun, la Vicepresidenta i Ministra de Treball Yolanda Díaz i la cap de llista, Jéssica Albiach, que ha tancat l’acte.

A la seva intervenció, Albiach ha explicat que “aquest 12 de maig el vot pels Comuns és un vot per defensar el govern de coalició de l’estat, per passar a l’ofensiva i seguir avançant en drets i llibertats”. En aquest sentit, la cap de llista ha volgut enviar un missatge a Puigdemont: “Què s’ha cregut? Que els catalans i catalanes no notem la diferència entre tenir un govern de coalició progressista o un de coalició feixista? Que és igual tenir a Yolanda Díaz al govern o a Abascal?”.

Per la seva banda, Yolanda Díaz ha recordat l’estratègia del fang i lawfare que la dreta i l’extrema dreta han orquestat a l’Estat, i ha explicat que “l’extrema dreta vol fer-nos sentir por, però la gent treballadora tenim més força que ahir” i que la gent s’està mobilitzant “no per salvar un partit o un govern, sinó per continuar ampliant drets en aquest país”. És per això que “les properes eleccions del 12 de maig són una oportunitat per ampliar drets”, unes eleccions on “Jéssica Albiach és la cara i la intel·ligència per dir-li a Catalunya que la millor Catalunya està per venir. La Catalunya que ho canviarà tot”.

Urtasun també ha volgut recordar que aquestes eleccions ens juguem un futur progressista o una tornada enrere i ha assegurat que “si els reaccionaris volen desmuntar els governs d’esquerres amb guerra judicial, els hi enviem un missatge: no tindran només un, sinó dos governs d’esquerres, perquè tindran un a l’Estat i un a Catalunya”. Mentre que García Berrio ha conclòs que, davant aquesta ofensiva, “la defensa dels drets humans ha d’estar en el centre de les polítiques públiques en un moment d’ona reaccionària”.