Albiach: “Hem de resistir i respondre: l’esquerra d’aquest país ha de passar a l’ofensiva”

Els Comuns han arrencat avui la campanya pel 12 de maig a Reus amb els caps de llista de cada circumscripció: Jéssica Albiach, Eloi Badia, Yolanda López i Elena Ferre

Els Comuns han arrencat avui la campanya per les properes eleccions al Parlament de Catalunya des de Reus amb la participació dels caps de llista de cada circumscripció. L’acte, que ha estat introduit pel número dos per Tarragona, Mario Téllez, ha comptat amb les intervencions de l’Eloi Badia, per les comarques gironines; Yolanda López per Tarragona i Terres de l’Ebre; Elena Ferre, per Lleida, Pirineus i Aran, i la candidata a la presidència i cap de llista de Barcelona, Jéssica Albiach, que ha tancat el torn d’intervencions.

Albiach ha volgut iniciar la campanya fent menció al cas de lawfare que està patint Pedro Sánchez, tot recordant que aquest cas forma part d’un històric d’assetjaments mediàtics i judicials cap a líders progressistes com Ada Colau, Mónica Oltra, Irene Montero o el moviment independentista i ha fet una crida a les forces d’esquerres: “hem de resistir i hem de respondre. L’esquerra d’aquest país ha de passar a l’ofensiva. No demanem perdó ser qui som, per defensar el que defensem i encara menys per defensar a qui defensem”. És per això que ha recordat que votar Comuns és garantia que la dreta no entrarà al govern després del proper 12 de maig: “L’únic vot segur per avançar cap a  una Catalunya més justa, més verda i més feminista, és un vot als Comuns. I també és l’únic vot per un Govern sense Junts”. La candidata ha afegit que els Comuns aspiren a governar perquè “és la millor manera de transformar el país i posar les institucions al servei de la gent treballadora”.

Al seu torn d’intervenció, la lleidatana Elena Ferre ha volgut centrar el seu missatge en les persones joves: “la Lleida que ve és present i futur i integra, escolta i defensa les joves que han hagut de marxar per manca d’oportunitats laborals, lloguers de temporada inassolibles o falta de transport públic”. Per la seva banda, Eloi Badia, ha explicat que només a Girona es concentra el 44% dels habitatges turístics de Catalunya, i és per això que “a Comarques Gironines no necessitem cap nou hotel, cap habitatge d’ús turístic més, cap nou lloguer de temporada fins que no puguem garantir l’habitatge assequible dels que hi vivim avui i els que hi viurem demà.” Finalment, la candidata tarragonina Yolanda López ha conclòs el seu discurs afirmant que “no volem un macrocasino, senyor Aragonés! A Tarragona no som crupiers i no volem jugar-nos els diners a la ruleta”.