Albiach: “La Catalunya que ve es construirà amb un feminisme del 99% que proposi una vida millor per a tots i totes”

Comuns ha celebrat a Barcelona un acte centrat en polítiques feministes i LGBTI amb la participació d’Elizabeth Duval, Bob Pop, les candidates Alícia Ramos i Susanna Segovia, l’Alcaldessa de Barcelona 2015-23 Ada Colau i la cap de llista Jéssica Albiach

Comuns ha celebrat avui dissabte el seu primer acte de campanya a Barcelona, centrat en les polítiques feministe si LGBTI per reivindicar una Catalunya progressista i orgullosament diversa. L’acte, que ha estat presentat per l’artista visual i activista trans Diego Genderhacker i l’actriu i activista intersex Laura Vila Kremer, ha comptat amb la participació de les candidates per Barcelona Susanna Segovia i Alícia Ramos; el periodista i escriptor Bob Pop; la portaveu de feminismes de Sumar, Elizabeth Duval; l’Alcaldessa de Barcelona 2015-2023, Ada Colau i la candidata de Comuns a la presidència de Catalunya, Jéssica Albiach.

La cap de llista Albiach ha aprofitat l’acte per explicar que “no hi ha res més útil per l’extrema dreta que situar el debat feminista en termes de guerra de sexes, ja que la revolució feminista ens allibera a totes i a tots” i és per això que els homes “han de ser els nostres aliats”. En aquest sentit, Albiach ha afegit que “el feminisme ha de ser una eina emancipadora també per als homes”, és així com “la Catalunya que ve es construirà amb un feminisme del 99% que proposi una vida millor i un futur més feliç per a totes”.

Al seu torn, Ada Colau que, tal i com ha explicat a l’acte, hauria d’estar ara mateix a una Flotilla internacional portant ajuda humanitària cap a Gaza que l’Estat d’Israel ha blocat, ha volgut recordar que “les feministes i les persones LGBTI no podem permetre que ni Israel ni cap altre Estat utilitzi el pinkwashing per amagar el genocidi que s’està cometent contra Palestina” i ha volgut reconèixer també la feina de Jéssica Albiach al front d’un grup parlamentari que ha patit assetjament i lawfare. “Per aturar el lawfare cal fermesa, com la fermesa que Jéssica Albiach va tenir per dir no a les pressions de La Caixa pel Hard Rock” ha expicat Colau, que ha conclós que “feminisme és igualtat d’oportunitats, lluitar contra les desigualtats i és cuidar-nos entre totes. Per això és necessari que la Jéssica entri amb tota la força per parar els peus als lobbies que estan fent negoci”.

Per últim, la portaveu de feminismes de Sumar, Elizabeth Duval, ha volgut reconéixer la feina feta pels Comuns en matèria de feminismes i LGBTI a Barcelona, i ha animat a votar Jéssica Albiach: “els Comuns sou exemple de com desenvolupar polítiques feministes que faci un feminisme de la vida quotidiana. No podem tenir un feminisme només a les institucions. El feminisme té tot el poder que surt de les places i que ha de continuar”.