Mena: “L’únic govern estable que pot tenir avui Catalunya vindrà d’un gir a l’esquerra”

El portaveu avisa que els vots dels Comuns seran imprescindibles i acusa Junts+ de voler arrossegar el país a una repetició electoral

Joan Mena, portaveu dels Comuns, ha valorat en roda de premsa aquest dimarts els resultats electorals del passat diumenge. Mena ha donat les gràcies als 180.635 catalans i catalanes que van confiar en el partit i ha desitjat sort al president Aragonès, després de l’anunci del seu adeu.

“Evidentment esperàvem uns resultats millors, però en un context d’altíssima polarització entre dues opcions, hem garantit mantenir un espai propi que ens permet treballar per fer realitat la possibilitat d’un govern de coalició d’esquerres que donen els resultats”, ha afirmat Mena després de l’anàlisi de l’executiva del partit. El portaveu ha assegurat que el vot dels i les catalanes només deixa tres opcions: “O un govern de coalició d’esquerres, la coalició de l’asfalt o una repetició electoral”.

Davant d’aquesta darrera opció, “que és la que sembla que volen alguns líders del país com Puigdemont, els Comuns farem tot el possible per construir un acord a partir de continguts per un govern amb propostes concretes amb l’accés a l’habitatge com a prioritat”. I és que Mena ha avisat que els vots dels Comuns “seran imprescindibles per construir el proper Govern” i l’espai no treballà per cap altra cosa que no sigui un govern de coalició progressista. “En un context de creixement de les dretes, no ens podem permetre deixar passar l’oportunitat de tenir un govern progressista. El PSC i ERC han de saber que l’únic govern estable que pot tenir avui Catalunya vindrà d’un gir a l’esquerra”, ha sentenciat Mena.