Mijoler: “La gent que vulgui més residències públiques i menys llistes d’espera ha de votar a Jéssica Albiach”

El ministre Bustinduy ha defensat que el govern de coalició ha de redoblar l’aposta “fent arribar la riquesa a les butxaques de la clase treballadora” i que per això “el vot als Comuns és un vot per redistribuir la riquesa” en un acte a Sabadell amb les candidates Núria Lozano i Laura Campos; i el número dos per Barcelona i Alcalde d’El Prat, Lluís Mijoler.

Comuns ha celebrat avui un acte a Sabadell on l’ex-diputat de Comuns, Joan Mena, ha acollit al seu barri de naixement, Torre Romeu, a les candidates per Barcelona Núria Lozano i Laura Campos; el Ministre de Drets Socials, Pablo Bustinduy i el segon per Barcelona i Alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha tancat l’acte. Un barri on, en paraules de Mena, “si tenim asfaltat, enllumenat públic, transport públic, un CAP i dues escoles públiques és gràcies a la mobilització de la gent treballadora: d’això va aquest 12 de maig”.

Mijoler ha aprofitat que l’acte estava centrat en polítiques de cures per explicar que “la Catalunya que ve és un país on cada cop viurem més i per tant serà més important atendre a la gent gran i depenent” i és per això que Comuns “volem que la Catalunya que ve sigui un país amb més residències i menys llistes d’espera, volem que la Catalunya que ve sigui un país feminista que cuida dels vincles comunitaris, un país antifeixista per combatre la resignació. La gent que vulgui més residències públiques i menys llistes d’espera ha de votar a Jéssica Albiach”.

Al seu torn de paraula, el Ministre Bustinduy ha volgut referenciar els atacs dels lobbies, la dreta i l’extrema dreta contra el govern de coalició a l’Estat i ha reivindicat que  “el que cal fer ara no és només resistir, és democratitzar les institucions a Espanya fent arribar la riquesa a les butxaques de la clase treballadora”. Per això, el proper 12 de maig serà molt important reforçar aquest govern de coalició i aquesta agenda progressista, doncs cal “defensar una agenda de solidaritat, de justícia social: el vot als Comuns és un vot per redistribuir la riquesa”.

Laura Campos, per la seva banda, ha volgut parlar de les 200.000 catalanes i catalans que a hores d’ara esperen una prestació de dependència o cures, i ha reivindicat que “cal equiparar les condicions laborals i salarials de les treballadores de les cures a les de les treballadores de la salut” i que “si no ho fem Comuns-Sumar, no ho farà ningú”. Finalment, la Núria Lozano ha conclòs en la mateixa línia que “el model de Comuns és els dels serveis públics, les cures i corregir les desigualtats, amb una xarxa integrada i un sistema real de serveis sufragats amb fons públics, coordinats entre serveis socials i salut pública”.