Urtasun: “Salvador Illa ha de triar: o governar amb la sociovergència de Junts, o governar amb els Comuns”

Asens ha explicat que “Catalunya mereix governs d’esquerres que facin polítiques d’esquerres, no una nova sociovergència del PSC amb els hereus de Duran i Lleida i Junts” en un acte que Comuns ha celebrat a Girona amb el Ministre de Cultura, Ernest Urtasun, i els candidats de Comuns-Sumar per Girona, Eloi Badia i Anna Portillo.

Comuns ha celebrat avui un acte a Girona centrat en les polítiques d’emergència climàtica i transició verda que necessita Catalunya. L’acte, que ha estat presentat per Claudia Mallart, ha comptat amb les intervencions del candidat a les europees per Comuns-Sumar, Jaume Asens i el Ministre de Cultura, Ernest Urtasun; que han acompanyat els candidats per Girona, Anna Portillo i Eloi Badia.

El cap de llista per Girona, Eloi Badia, ha centrat la seva intervenció en aquelles polítiques que necessiten les comarques gironines: una xarxa de trens eficient, dentista i psicòleg públics o liderar la producció d’energia renovable, totes elles polítiques que només Comuns porta com a prioritàries. En aquest sentit, ha volgut recordar que “Illa avui ha llençat una alerta a tota la classe treballadora de Catalunya: si no hi ha una esquerra forta a qui primer oferirà govern serà a la dreta” i ha demanat que “ens activem en massa a votar pels Comuns”.

En la mateixa línia, Urtasun ha volgut fer referència a les paraules de Salvador Illa  que ha obert la porta a pactar el següent govern de la Generalitat amb Junts: “avui els hi volem dir als electors progressistes: compte amb agafar la papereta de Salvador Illa que pot acabar servint per investir un govern amb Junts” i és per això que “l’única papereta que garanteix un govern d’esquerres a Catalunya és la papereta de Comuns. Salvador Illa ha de triar: o governar amb la sociovergència de Junts, o governar amb els Comuns”. “Si vols govern d’esquerres, vota Eloi badia, vota Jessica Albiach, vota Comuns” ha afegit el Ministre.

Finalment, Asens ha explicat que “Catalunya mereix governs d’esquerres que facin polítiques d’esquerres, no una nova sociovergència del PSC amb els hereus de Duran i Lleida i un Junts cada cop més a la dreta que reivindica Pujol, Mas o Trias”. Així doncs, el candidat a les europees ha conclòs que “Junts i PSC semblen la nova Convergència i Unió perquè comparteixen model econòmic”.