Asens: “Si les persones progressistes ens mobilitzem i anem a votar diumenge, frenarem a la dreta i la ultradreta de l’odi i el negacionisme”

Albiach demana el vot pels Comuns per “construir una alternativa per una vida bona amb pau, futur i una vida digna”

Els Comuns tanquen la campanya de les europees des del parc de l’Espanya Industrial de Barcelona en un acte amb el candidat a les eleccions europees Jaume Asens; l’alcaldessa de Barcelona (2015-2023), presidenta del Grup Municipal de BComú i co-coordinadora dels Comuns Ada Colau; la diputada electa i co-coordinadora dels Comuns Jéssica Albiach; el ministre de Cultura Ernest Urtasun; i Júlia Miralles, número dos de Comuns Sumar a les eleccions europees.

El candidat dels Comuns ha instat a la mobilització del vot d’esquerres per evitar l’ascens de l’extrema dreta. “Si totes les persones progressistes van a votar diumenge, frenem a la dreta i la ultradreta”, ha explicat Asens. L’advocat ha apel·lat al vot de “tota aquella gent que té el cor a Palestina, que vol estimar com li doni la gana i espais verds on portar a jugar els seus fills”. Per això, Asens, ha demanat que el 9 de juny “es mobilitzi tota la gent progressista per omplir d’esperança les urnes. Que concentrem el vot progressista en els Comuns i sortim a votar amb orgull i sense por per la pau, pel planeta i pel futur”.

La líder dels Comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha destacat que el diumenge el que està en joc és “el futur, el futur del planeta, d’Europa i de la humanitat”. Les eleccions aniran de si guanya “la política de la mort o la de la vida, la dels fons voltor o la del dret a l’habitatge, la dels masclistes i els homòfobs o la de l’orgull”. Per això ha demanat el vot a Jaume Asens, “perquè no hem vingut a ser només refugi antifeixista, també hem vingut a construir l’alternativa per una vida bona, amb pau, amb futur i una vida digna”.

L’alcaldessa de Barcelona (2015-2023), presidenta del Grup Municipal de BComú i co-coordinadora dels Comuns Ada Colau, ha lloat la figura de Jaume Asens com a defensor dels drets humans vinculant-ho amb el genocidi palestí: “Defensar la causa palestina és defensar els drets humans i que la vida guanyi a la mort. Si algú s’ha compromès amb aquesta causa és Jaume Asens”. Colau ha destacat la trajectòria com a advocat del candidat i la lluita per estar al costat dels que patien els abusos de poder. “Si algú farà el màxim esforç a Netanyahu i a la resta de responsables del genocidi, serà Jaume Asens”, ha sentenciat l’excaldessa.

El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha destacat que el govern de coalició “és una illa a nivell europeu”, una illa fruit del 23j que s’ha de refermar el proper diumenge. Urtasun, ha assenyalat que “res està perdut”, per la qual cosa ha fet una crida “a tota aquella gent que vol que els Comuns continuïn apujant l’SMI, reduint la jornada laboral, afrontant la transició ecològica, i seguim movent al PSOE en la qüestió de Palestina, que ens donin força per seguir transformant el país i fent polítiques valentes”.

Per la seva banda, la número dos de Comuns Sumar a les eleccions europees, Júlia Miralles, ha posat l’accent en la lluita feminista: “Ho hem de dir també ben fort les dones i les feministes aquest diumenge, ni una renúncia ni un pas enrere en les grans conquestes feministes i LGTBI+”. Miralles assegura que els Comuns “volem una Europa que blindi el dret a l’avortament lliure i gratuït a totes les constitucions europees”. I és que, “mentre alguns països estan prohibint les manifestacions de l’orgull gai o estan creant zones lliures de lesbianes, gais, transsexuals nosaltres volem blindar els drets de les dones i les persones LGTBI+”, ha etzibat la número dos.