Cid: “ERC i la CUP han preferit que el Parlament continuï marcat per les velles inèrcies en comptes d’obrir un nou temps amb una Mesa progressista i antirepressiva”

El diputat dels Comuns lamenta que aquests partits hagin preferit un president conservador i de dretes per al Parlament, celebra que s’hagi tancat la porta al PP a la Mesa i insta a un acord de continguts per a un pacte de govern progressista

El diputat dels Comuns, David Cid, ha comparegut en roda de premsa des del faristol del Parlament després de la constitució de la institució. Una constitució que ha acabat amb la presidència de la Mesa en mans de la dreta de Junts. “Nosaltres hem treballat fins que ha començat el ple per evitar aquesta situació, per la qual hi havia diverses fórmules possibles, però ERC no les ha volgut explorar”, ha lamentat Cid.

Davant d’aquesta situació, els Comuns han decidit votar en l’última ronda per escollir els secretaris de la Mesa a una candidata socialista. “Era l’única manera de tancar la porta de la Mesa al PP, i de fet, si els Comuns no haguéssim actuat amb aquesta responsabilitat, l’acord de CUP, ERC i Junts deixava la porta oberta a l’entrada del Partit Popular a la Mesa del Parlament”, ha explicat el diputat, qui ha afegit que, per això, “era difícil justificar que aquell era un acord antirepressiu i no un acord de cadires”.

Cid ha retret que “hi havia una majoria progressista alternativa als acords que han fet President a Josep Rull, però ERC ha renunciat a presidir-la”. Una majoria per la qual els Comuns “seguiran treballant perquè s’expressi en la investidura del President de la Generalitat”. El número cinc dels Comuns considera que “ERC i la CUP han preferit que el Parlament segueixi marcat per les velles inèrcies en comptes d’obrir un nou temps amb una Mesa progressista i antirepressiva”. Una elecció que representa “un mal precedent que no té en compte quin va ser el mandat de les urnes el passat 12 de maig, que era un mandat a favor d’un nou capítol per Catalunya”.

De cara a una possible investidura, Cid ha subratllat que “s’ha de basar en un acord de continguts per aconseguir un pacte de govern progressista”. Per al diputat dels Comuns “cal estalviar-se sainets” i evitar convocar debats d’investidura sense les majories suficients.