Jaume Asens, a la trobada amb Mustafa Barghouti: “Exigim més contundència de la Unió Europea davant Israel per acabar amb el genocidi palestí” 

El candidat a les eleccions europees reclama a la Unió Europea el reconeixement de Palestina, l’impuls de sancions econòmiques i l’embargament d’armes a Israel en una trobada amb el polític i activista palestí en què també ha participat Ada Colau

Mustafa Barghouti: “Per aconseguir un alto el foc, a més del reconeixement cal un trencament de relacions institucionals i comercials, sancions econòmiques i l’aplicació de les resolucions de la Cort Internacional de Justícia i de la Cort Penal Internacional“

El candidat dels Comuns a les eleccions europees, Jaume Asens, i l’exalcaldessa de Barcelona i co-coordinadora dels Comuns, Ada Colau, s’han reunit avui a la seu del partit amb el metge i polític palestí Mustafa Barghouti. L’activista, nominat al Nobel de la Pau en 2010, ha posat en valor el reconeixement del govern de coalició de Palestina, però ha cridat a anar més lluny davant les accions que està duent a terme Israel. “El govern genocida està fent una neteja ètnica i càstig col·lectiu, matant de gana a Gaza, i ara reocupant tota Cisjordània”, ha explicat el metge palestí, qui també ha lamentat “les terribles tortures que practiquen als presoners”.

Per al líder d’Iniciativa Nacional Palestina, perquè es donin les condicions per una solució dels dos Estats, calen tres condicions: “La fi de l’ocupació dels territoris ocupats per Israel en 1967, congelar la construcció de nous assentaments i retirar els que hi ha a Cisjordània, i el reconeixement de l’estat palestí”. Per això, Barghouti ha agraït que Barcelona fos pionera amb el trencament de relacions amb “el règim de l’apartheid”, així com les desinversions de la Universitat de Barcelona, i ha instat el govern estatal i el de la Generalitat a “un trencament de les relacions institucionals i comercials, sancions econòmiques, així com l’aplicació de les resolucions de la Cort Internacional de Justícia i de la Cort Penal Internacional”.

Per la seva banda, el candidat dels Comuns a les eleccions europees, Jaume Asens, ha agraït la visita de “tot un referent en la lluita per la pau i els drets humans a Palestina com és el doctor Barghouti”. El candidat ha refermat el compromís del partit “per seguir exigint tant a Europa com a Espanya que trenqui relacions institucionals i comercials” amb Israel. Asens s’ha preguntat “què més cal perquè el govern respongui a les provocacions” davant “l’escalada verbal contra el govern de coalició amb insults i amenaces per part del règim genocida de Netanyahu”.Asens ha criticat també “la doble vara de mesurar de la part socialista del govern” quan reacciona amb contundència davant els atacs de l’extrema dreta de Milei mentre “no té una resposta a la mateixa altura davant una veritable massacre contra la població palestina per part d’Israel”.

L’excaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que no permetran que “el poder geopolític i econòmic d’Israel, protegit pels Estats Units, aconsegueixi normalitzar un genocidi”. Colau, que recentment ha estat guardonada per la comunitat palestina amb el premi Esperança pel seu compromís amb Gaza, ha volgut reafirmar el seu compromís amb la causa palestina davant Barghouti: “Seguirem pressionant des de la part del Govern de Comuns i de Sumar perquè s’aïlli diplomàticament a Israel, cridar a consultes a l’ambaixada espanyola i activar totes les sancions econòmiques i polítiques possibles que forcin a Israel a un alto el foc definitiu i aturar el genocidi”.